Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Hier delen we onze evenementen en informatie die we interessant, mooi, belangrijk, grappig en ontroerend vinden.

Samenwerking YourGift Cards en Matchis Fonds Stamceldonatie

Wil jij als bedrijf of instelling via het geven van cadeaukaarten, ook een positieve impact maken op de maatschappij? Kies dan voor YourGift Cards!

Collecteren tijdens THIJS-wedstrijd PSV

THIJS wedstrijd haalt ruim € 23.000 op voor Stichting Matchis

Afgelopen weekend was het zover. De thuiswedstrijd PSV-AZ die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot THIJSwedstrijd. Een wedstrijd ter nagedachtenis aan de man die het afgelopen jaar zoveel heeft betekend voor de groei van het aantal bloed- en stamceldonoren.

Thijs-wedstrijd

6 april wordt PSV thuiswedstrijd omgedoopt tot THIJSwedstrijd

In navolging van de oproep van Thijs Slegers begin 2023 komt voetballend Nederland 6 april opnieuw in actie voor Matchis!

Kom in actie voor Matchis

'Kom in actie voor Matchis' was nog nooit zo eenvoudig!

Door het hele land zijn er de komende maanden acties voor Matchis opgezet. Of je nu graag wandelt, fiets, motorrijdt of zwemt. We hebben dé activiteit voor je!

Rosa Matchis

Rosa Matchis in volle bloei

De stichting Vrienden van de Stamceldonorbank zet zich al vele jaren met hart en ziel in voor het werk van Stichting Matchis. Op Valentijnsdag hebben de Vrienden van de Stamceldonorbank samen met Patrick Wijnhoven en medewerkers van de golfbaan Het Rijk van Nijmegen een prachtig perk Matchis Rozen aangelegd. Deze rozen zijn geschonken door Patrick.

Acties dankzij oproep Thijs Slegers

Zij voerden actie voor Matchis n.a.v. de oproep van Thijs Slegers

Precies een jaar geleden plaatste PSV-perschef Thijs Slegers, die eerder gediagnostiseerd werd met leukemie, een emotioneel bericht op social media. “Na een geslaagde stamceltransplantatie, zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden”, schreef hij. In datzelfde bericht volgt een belangrijke oproep: “Schrijf je in als bloed- en/of stamceldonor. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel!”

Thijs Slegers

Langere termijn effecten van oproep Thijs Slegers

Het is deze maand precies een jaar geleden dat voormalig PSV-perschef Thijs Slegers een emotionele oproep deed om bloed- en stamceldonor te worden. Een eerdere  stamceltransplantatie bracht voor hem geen genezing. Hij hoopte met zijn oproep een signaal af te geven en de noodzaak van meer donoren centraal te stellen. Zijn oproep sloeg aan. Duizenden mensen registreerden zich als donor. Slegers overleed zelf eind maart 2023, maar kon nog wel het succes van zijn oproep meemaken. 

Doneer