Ga naar hoofdinhoud

Schenken via je testament

Nalatenschappen

Overweeg je Matchis Fonds Stamceldonatie via je testament te begunstigen? Dat vinden we een fantastisch gebaar! Iedere bijdrage, groot of klein, is van grote waarde. Met je nalatenschap zorg je ervoor dat we ook in de toekomst zoveel mogelijk mensen met bloedkanker een kans op genezing kunnen bieden.

 

Hoe werkt nalaten?

Je kunt op verschillende manieren nalaten aan Matchis Fonds Stamceldonatie.

Het Fonds als enig erfgenaam

Kies je voor deze optie, dan weet je zeker dat je nalatenschap in zijn geheel wordt besteed aan de doelstellingen van het Fonds: meer stamceldonoren voor een grotere kans op genezing voor zoveel mogelijk patiënten met bloedkanker.

Het Fonds als mede-erfgenaam 

Wijs je naast het Fonds andere personen of organisaties aan als erfgenaam, dan bepaal je zelf hoe je nalatenschap wordt verdeeld. Je legt bijvoorbeeld vast dat alle erfgenamen een bepaald percentage ontvangen.

Het Fonds als legataris 

Wil je een vast geldbedrag of goederen nalaten, dan kan dat via het opnemen van een legaat in je testament voor het Fonds. Bij goederen kun je denken aan bijvoorbeeld een auto, een meubelstuk of sieraden. 

Maak je testament eenvoudig online via NuNotariaat

Matchis Fonds Stamceldonatie werkt samen met NuNotariaat. Bij NuNotariaat stel je aan de hand van online vragen je testament in concept op. Dat doe je wanneer het jou het beste uitkomt, in je eigen tempo. Je ondertekent het testament vervolgens bij 1 van de ruim 50 aangesloten notariskantoren, verspreid over het hele land. Je hoeft dus maar één keer naar de notaris.

Een testament voor jezelf kost € 299,-, tegenover het gemiddelde van € 500,-. Voor twee gelijke testamenten voor jou en je partner zijn de kosten € 429,-. Je bespaart daarmee dus tot € 300,-. Heb je specialistische wensen, dan adviseert NuNotariaat om de voorbereiding niet online te doen maar samen met de notaris. Bijvoorbeeld als er sprake is van een bijzondere familiesituatie of vanwege een groot vermogen. Dat vraagt om maatwerk en kan niet online.

Alle geregistreerde notarissen met wie NuNotariaat samenwerkt controleren de testamenten en keuren ze goed. Een notaris is namelijk altijd verantwoordelijk voor de inhoud. NuNotariaat slaat geen testamenten op. Jij als opsteller van je testament ontvangt een gewaarmerkte kopie en de notaris bewaart het origineel.

Wil je weten hoe het werkt? Ga dan naar https://nunotariaat.nl/

 

Persoonlijk contact

Overweeg je Matchis Fonds Stamceldonatie op te nemen in je testament en wil je graag advies? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Sandra Verstappen via sandra.verstappen@fondsstamceldonatie.nl of via 071 568 5360. Sandra denkt graag met je mee.

 

We bedanken je graag!

Heb je Matchis Fonds Stamceldonatie al opgenomen in je testament? Dan willen we je heel graag bedanken, want dankzij jouw toekomstige steun kunnen we ook voor toekomstige generaties bloedkankerpatiënten de best passende donor vinden. 

Laat het ons daarom weten als je via deze bijzondere manier gaat bijdragen aan onze missie. Mail of bel Sandra via de bovenstaande contactgegevens. Zij hoort graag wat jou heeft gemotiveerd tot deze bijzondere stap.   

Doneer