Ga naar hoofdinhoud

Willem II haalt 11.548 euro op voor Matchis Fonds Stamceldonatie

Overhandiging shirt Willem II shirt

De samenwerking van Matchis Fonds Stamceldonatie en Willem II heeft voor een prachtig eindbedrag voor Matchis gezorgd. De collecte rondom Willem II – FC Dordrecht en de shirtveiling via MatchWornShirt.com hebben samen € 11.548,82 euro opgeleverd.

Dat Willem II zich sterk zou maken voor het belang van Matchis, was een wens van de in oktober overleden Willem II-supporter Serge Rossmeisl. In de ‘bonustijd’ die hem door stamceltransplantatie gegeven is, heeft Serge heel bewust afscheid kunnen nemen van zijn familie, vrienden en zijn ontzettend mooie leven.

Op 10 februari ging de wens van Serge in vervulling. Willem II – FC Dordrecht werd omgedoopt tot ‘Matchisday’. Periodepartner AVEC stelde de voorzijde van de wedstrijdshirts en de uitingen op de LED-boarding ter beschikking, op de gedragen shirts werd al vanaf de aftrap goed geboden en bij de collectanten werd gul gedoneerd. 

'Onvoorwaardelijk voor elkaar staan'
Initiatiefneemster Loeke Braam, Matchis en Willem II zijn iedereen die een bijdrage heeft geleverd zeer dankbaar! Loeke: ‘Het is ongelofelijk wat Willem II en alle supporters samen hebben gerealiseerd voor Matchis! Hiermee is een van de laatste wensen van Serge in vervulling gegaan; namelijk om met ‘zijn cluppie’ nog veel meer mensen de laatste kans op genezing te geven. Milan, Bo en ik zijn jullie er dan ook eeuwig dankbaar voor dat we dit, ondanks dat Serge er zelf niet meer bij kon zijn, zo samen met jullie hebben kunnen doen! Het geeft maar weer eens aan waar voetbal en Willem II echt over gaan: onvoorwaardelijk voor elkaar gaan en staan, ook in mindere tijden. Heel veel dank allemaal.’ 

Mechteld van den Beld (voorzitter Matchis Fonds Stamceldonatie): ‘We zijn de organisatie van de club, de supporters, sponsoren en spelers erg dankbaar voor de betrokkenheid die we gevoeld hebben. Het Koning Willem II stadion was 10 februari voor ons een warm bad. De wens van Serge en Loeke is met een resultaat dat veel respect afdwingt in vervulling gegaan. Dank daarvoor!’ 

Overhandiging shirt Willem II shirt
Martin van Geel overhandigt een ingelijst en gesigneerd Willem II-shirt aan Matchis Fonds Stamceldonatie. V.l.n.r.: Mechteld van den Beld, Martin van Geel en Loeke Braam.

Doneer