Ga naar hoofdinhoud

Stedelijk Gymnasium Leiden in actie voor Matchis!

Stedelijk Gymnasium Leiden

Elk jaar wordt er op het Stedelijk Gymnasium Leiden een 3daagse Kerstactie gehouden waarbij er geld wordt ingezameld voor het goede doel. Dit jaar was de eer aan Stichting Matchis.

"Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Dit doel is gekozen, omdat we in klas 4 een leerling hebben die dit ondergaat."

Er is geld ingezameld door collectes en de verkoop van producten. Van cake tot knuffels en van poffertjes tot rozen, alle producten namen gretig aftrek.

Mooi om te zien hoe het Stedelijk Gymnasium zich gezamenlijk heeft voor een klasgenoot en voor andere lotgenoten. Vandaag, 22 december, tijdens de afsluiting van de Kerstactie werd het bedrag bekend gemaakt. Maar liefst € 8.400,81 is er opgehaald! Dit overtrof alle verwachtingen. Hiermee kunnen vele donoren worden geregistreerd in het wereldwijde donorbestand. Niet alleen dat, maar ook is de bewustwording omtrent het onderwerp stamceltransplantatie weer breder verspreid onder een jonge doelgroep door deze actie en dat is minstens net zo belangrijk. Veel dank aan allen!

Stedelijk Gymnasium Leiden

Doneer