Ga naar hoofdinhoud

Rosa Matchis in volle bloei

Rosa Matchis

De stichting Vrienden van de Stamceldonorbank zet zich al vele jaren met hart en ziel in voor het werk van Stichting Matchis. Op Valentijnsdag hebben de Vrienden van de Stamceldonorbank samen met Patrick Wijnhoven en medewerkers van de golfbaan Het Rijk van Nijmegen een prachtig perk Matchis Rozen aangelegd. Deze rozen zijn geschonken door Patrick.

De Golfbaan reserveerde hiervoor een in het oog springende plaats bij de ingang van het clubhuis zodat alle golfers kunnen genieten van deze mooie speciaal gekweekte rozen. Met dit bloemperk wordt de jarenlange mooie samenwerking voor ons goede doel Stichting Matchis blijvend vastgelegd.

Achter de Rosa Matchis zit een bijzonder verhaal. De rozenkweker Patrick Wijnhoven is zelf 25 jaar geleden getransplanteerd met stamcellen van een onbekende donor. Enige tijd daarvoor werd bij de toen 28-jarige Patrick leukemie gediagnosticeerd. Na enkele behandelingen bleef er nog slechts één optie over om hem te genezen: een stamceltransplantatie. In de familie bleek geen passende donor te vinden maar uiteindelijk vond de stamceldonorbank een match. De transplantatie slaagde en Patrick kon na enige tijd verder met zijn leven. Hij trouwde en kreeg twee kinderen (Roos en Teun).

Met het kweken van deze speciale Matchis roos wil Patrick het belang van stamceldonatie onder de aandacht brengen en de bijdragen die de Vrienden van de Stamceldonorbank hierbij leveren benadrukken. Daarnaast brengt hij met de roos zijn dankbaarheid tot uiting.

“Patrick: "Ik hoop dat Rosa Matchis andere mensen ook kracht, steun en hoop kan geven. De roos heeft voor mij dus een veel diepere betekenis."

Ben je benieuwd naar het werk van de Vrienden van de Stamceldonorbank? Bekijk hier de website. 

Doneer