Ga naar hoofdinhoud

Loterij Matchis Fonds Stamceldonatie van start

Loterij Matchis Fonds Stamceldonatie

Dit jaar startte Matchis Fonds Stamceldonatie met enkele eerste activiteiten. Een geheel nieuwe actie is de loterij die vandaag van start gaat. Mensen worden opgeroepen een lot van €2,50 te kopen om daarmee de werving van stamceldonoren te ondersteunen. De opbrengsten van Matchis Fonds Stamceldonatie komen geheel ten goede aan Matchis, de stamceldonorbank van Nederland.

Het werven van stamceldonoren kost geld, veel geld. De wervingskosten voor Matchis zijn dit jaar hard gestegen. Vooral de typeringskosten zoals drukkosten, porto, wattenstaafjes, zijn de afgelopen twee jaar flink hoger geworden. Dat is dan ook de reden dat er meer wordt ingezet op fondsenwerving. Deze nieuwe loterij is daar een van de nieuwe initiatieven voor.  

Loterij Matchis Fonds Stamceldonatie (matchisloterij.nl)

Eerste grote actie
Deze loterij is de eerste grote actie van het dit jaar opgerichte Matchis Fonds Stamceldonatie. Een oproep voor prijzen leverde verrassend veel positieve reacties op. “We hadden een vergunning voor een eerste kleinschalige loterij. Er kwamen echter zoveel prijzen binnen dat we een vergunning voor een veel omvangrijkere loterij aan moesten vragen”, aldus Mechteld van den Beld, voorzitter van het Matchis Fonds Stamceldonatie. “We hebben nog geen idee hoe het zal gaan lopen, maar bij een goede opbrengst gaan we hier mogelijk een jaarlijkse actie van maken”. Vertrouwen in een goede opbrengst is er zeker. De prijzen zullen, naast de doelstelling van de loterij, zeker helpen. Een elektrische fiets, bioscoopbonnen, overnachtingen in luxe hotels en B&B’s en nog veel meer zijn prijzen die hopelijk velen zullen aanspreken.

Matchis Fonds Stamceldonatie
Matchis Fonds Stamceldonatie is een aparte stichting naast Stichting Matchis waarbij is vastgelegd dat alle inkomsten van het fonds volledig ten goede komen aan de werving, registratie en weefseltyperingen van nieuwe stamceldonoren. Het fonds kent een eigen bestuur. Komend jaar zullen meerdere fondsenwervende acties worden opgezet. De opbrengsten hiervan zijn alle bedoeld voor de werving van nieuwe stamceldonoren in Nederland.

Doneer