Ga naar hoofdinhoud

The Longest day of golf voor Matchis

Longest_day_off_golf

23 juni gingen 15 deelnemers de uitdaging aan om maar liefst 54 holes op 1 dag te lopen! Dat komt neer op 25 kilometer wandelen (en de bal zoeken) en 250 tot 300 keer tegen een balletje slaan. Het doel van de dag was om naamsbekendheid te creëren en geld op te halen voor Stichting Matchis.

Deze unieke dag is georganiseerd omdat een van de deelnemers zelf beenmergkanker heeft en eventueel in de toekomst afhankelijk is van een stamceltransplantatie om te kunnen overleven. Om meer bekendheid aan Stichting Matchis en het belang van stamceldonatie te geven is ‘The Longes day of golf’ in het leven geroepen.


Vrijdag 23 juni werd er al ’s ochtends om 7:00 uur gestart op Golfclub Kagerzoom in Warmond. 15 deelnemers verdeeld over 4 flights deden hun best om zoveel mogelijk holes die dag te lopen met een maximum van 54 holes op 1 dag. Dat komt neer op 250 tot 300 keer tegen een golfbal slaan en ongeveer 25 kilometer lopen over de golfbaan.


De hele dag door werden de deelnemers aangemoedigd door familie en vrienden. Die tevens enthousiast elke voorbijganger aanspraken om meer te vertellen over stamceldonatie en natuurlijk de vraag of zij de deelnemers wilden steunen met een donatie.


’s Avonds rond 8 uur waren de laatste sportieve deelnemers binnen en hebben zij dit samen met ‘hun publiek’ gezellig afgesloten. Wat een prestatie, niet alleen sportief… Met elkaar hebben zij namelijk hun eigen verwachtingen ruimschoots overtroffen en het enorme bedrag van meer dan € 12.000 euro opgehaald voor Matchis Fonds Stamceldonatie.


Iedereen enorm bedankt voor alle inspanningen en ook golfclub Kagerzoom Warmond bedankt voor het kosteloos beschikbaar stellen van de starttijden!

*groepsfoto door Petra Bosman
 

Longest_day_off_golf_team

Doneer