Ga naar hoofdinhoud

Golftoernooi Vrienden van de Stamceldonorbank was een groot succes!

Golftoernooi Vrienden van 1

Dit jaar werd op woensdag 6 september voor alweer de twaalfde keer het Benefiet Golftoernooi van de Vrienden van de Stamceldonorbank gehouden. Met dit toernooi en een bijbehorende loterij, Rad van Fortuin en veiling is maar liefst 80.000 euro voor stichting Matchis bijeengebracht.  Een fantastisch resultaat!

De Vrienden van de Stamceldonorbank werven extra fondsen om potentiële stamceldonoren te werven en registreren. Deze zijn hard nodig om patiënten met leukemie of andere ernstige bloedziekten een kans te geven op een nieuw leven door een stamceltransplantatie. Dit doen zij door o.a. jaarlijks een golftoernooi te organiseren op Golfbaan Rijk van Nijmegen.

Golftoernooi Vrienden van 3

Aan het golftoernooi op Golfbaan het Rijk van Nijmegen namen 164 deelnemers deel. Daarnaast stelden sponsors uit Nijmegen en omgeving prijzen ter beschikking voor de loterij en de veiling. Aan het einde van de avond overhandigde Mathieu Fluit, voorzitter van De Vrienden van de Stamceldonorbank, de cheque met de opbrengst aan Jaap Dijkman, directeur van stichting Matchis. 
 

Golftoernooi Vrienden van 2

Jaap Dijkman reageerde enthousiast over het uitzonderlijk goed georganiseerde toernooi en de fantastische opbrengst: Jaap noemde het toernooi de parel van de fondsenwerving voor Matchis. ‘Met dit fantastische bedrag kunnen wij meer dan 2000 nieuwe stamceldonoren typeren en inschrijven in het wereldwijde donorbestand. Iedere nieuwe donor is een kans op leven voor volwassenen en kinderen die behandeld worden voor een levensbedreigende bloedziekte!’ 

fotografie Carole Jordense 

Doneer