Ga naar hoofdinhoud

16 dorpentocht Joure: Op de fiets voor Matchis

ronde tafel en organisatie 16 dorpentocht

Donderdag 18 mei stapten bijna tweeduizend deelnemers op de fiets voor Matchis. Tijdens hemelvaart werd namelijk de 36ste editie van de 16 dorpentocht georganiseerd.

Deze dag vol fietsplezier en vertier start vanaf het sportterrein van SC Joure. Er was een 25 km familie route uitgezet en voor de sportieve fietsers waren er langere afstanden van 75 km, 120 km en 150km. Nieuw dit jaar was een 70km lange gravelroute die je door de Friese natuur leidt. 

De organisatie van Stichting Velo Joure heeft een geweldig, sportief en gezellig evenement neergezet. Al het inschrijfgeld komt ten goede aan Matchis Fonds Stamceldonatie. De Ronde tafel 68 uit Heerenveen reed ook mee met een groot dames- en herenteam. Zij hebben met hun sponsorpagina op Sterk voor Matchis eveneens een heel groot geldbedrag opgehaald.

Kortom aan het einde van de dag mocht voorzitter Mechteld van den Beld een geweldige cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 26.000,-. Dit bedrag werd gezamenlijk geschonken door de organisatie van de 16 dorpentocht en door de Ronde tafel 68 uit Heerenveen. Met dit bedrag kan Matchis weer heel veel nieuwe donoren registeren en typeren en iemand met een vorm van bloedkanker zoals leukemie een kans op leven geven. 

Organisatie, Ronde Tafel en donateurs ontzettend bedankt!

 

Cheque 16 dorpentocht

Doneer